Direktlänk till inlägg 19 oktober 2011

Skillnaden mellan arbetsgivare och anordnare. Fas 3.

Av Christina - 19 oktober 2011 10:35

  

Hillevi Engström (m).  Arbetsmarknadsminister i Sverige.

 

DEFINITIONER.

 

Ett inlägg i debatten ang. Fas 3.

 

- En arbetsgivare har arbetstagare, och en anordnare har deltagare.

- En arbetstagare har lön, och en deltagare har en ersättning från staten eller en kommun.

- Arbetsuppgifter och sysselsättning är olika saker.

- Meriter och referenser får man från en arbetsgivare utifrån avlönade arbetsuppgifter (en anställning), eller från en vanlig utbildningspraktik-/lärlingsperiod.

 

Lag (2000:625) 7 §.    Om arbetsmarknadspolitiska program.

Citat: - "Den som tar del av ett arbetsmarknadspolitiskt program ska inte anses som arbetstagare om inte programmet gäller en anställning. " -

Lagar beslutas av Riksdagen, och förordningar (FO) av regeringen.

 

En arbetsgivare måste följa olika lagar inom "Arbetsrätten" (t.ex. om sjuklön)*, och en anordnare måste endast följa "Arbetsmiljö-lagen".

 

(v) förändrar Fas 3 till Samhällsnyttigt arbete:

http://www.smp.se/nyheter/vaxjo/vill-infora-alternativt-fas-3(2973263).gm

 

Fas 3 stopp i Riksdagen: http://www.svd.se/nyheter/inrikes/riksdagen-rostade-igenom-fas-3-stopp_6229878.svd

 

* Arbetsrätt i Sverige: http://sv.wikipedia.org/wiki/Arbetsr%C3%A4tt_i_Sverige

 

Anordnare. Ideella och Ekonomiska föreningar: http://www.bolagsverket.se/informationsmaterial/ideell/15.html

 

Anordnare. Ekonomiska föreningar: http://www.notisum.se/rnp/sls/lag/19870667.htm

 

CITAT från Dagens Industri:

(m) låter arbetsförmedlingen svälla. Den förmedling som (m) kritiserade så starkt före valet år 2006.

 

- " Den moderatledda Alliansregeringen lägger mer pengar på Arbetsförmedlingen och åtgärder för arbetslösa än den tidigare S-regeringen.

Di.se har låtit en expert jämföra alternativen.

I snitt räknar den sittande regeringen med att spendera cirka 40 procent mer under mandatperioden än den senaste S-regeringen på Arbetsförmedlingen mätt i löpande priser.

 

Idag heter den stora volymåtgärden "Jobb- och utvecklings-garantin" och sysselsätter cirka 90.000 personer som har varit arbetslösa i 18 månader eller längre.


Föregångaren "Aktivitetsgarantin", som initierades under den dåvarande S-regeringen under ledning av Göran Persson, hade på slutet drygt 40.000 deltagare.

 

Och, 1990-talets "Arbetslivsutveckling" (ALU), med som mest över 50.000 deltagare, har samtidigt stora likheter (?) med dagens Fas 3, som just nu samlar drygt 27.000 långtidsarbetslösa deltagare inom Jobb- och utvecklingsgarantin." - Slut citat.


 
 
Ingen bild

Christina

19 oktober 2011 15:51

*
I "ALU"-åtgärden under första halvan av 90-talet kunde arbetssökande med A-kassa delta i.

*

 
Ingen bild

Christina

19 oktober 2011 17:44

*
På AMS tidigare enkät om Fas 3 skulle jag nog ha svarat på frågan om jag var "nöjd eller ganska nöjd med min fas 3 plats" ett: Ja.
Det betyder dock definitivt INTE att jag är nöjd med (m) arbetsmarknadspolitik. Tvärtom.

*

 
Ingen bild

Fd fas 1, 2 och 3-utnyttjad

3 december 2011 00:20

Ja ALU gav 300 nya dagar i a-kassa, att det gav noll i merit är förvisso en sak. Alla de personer som svarat på arbetsförnedringenss k undersökning, att de var nöjda med sin fas 3-plats, är det ändå så att intelligens brister hos dessa som har svarat? Hur kan man vara nöjd alls? Jag blir ju inte nöjd för att jag går på IKEA och ser alla möbler jag inte har råd med.

Det är helt otroligt att alla borgerliga politiker är fega, och håller tyst, inte vågar kritisera. Nånting stämmer inte. En såpn grej somfas 3, eller välfärdsjobb, hadfe ju en sosseregering kunnat hitta på. Men en borgerlig, som annars värnat för valmöjligheter förr.
Reinfeldt m fl kanske är maskerade fascismsocialister.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Christina - 28 april 2013 12:42

NU tar jag semester från nätet ett tag. Ha en skön liten vår och försommar! Ut i solen! Vi ses någon gång framöver! / Christina ...

Av Christina - 17 mars 2013 18:04

Länge sedan jag var inne på min blogg nu . . . Har tröttnat även på FB . . . Ska skaffa ett konto på Worldpress, och börja twittra istället, tror jag. Bättre sätt att nå tänkta målgrupper.   Försöker glömma min Af-tid, hur det nu ska gå til...

Av Christina - 30 december 2012 18:46


  JAG ÖNSKAR ALLA LÄSARE OCH FÖLJARE AV BLOGGEN: ETT RIKTIGT GOTT NYTT ÅR 2013 ÖNSKAR JAG ER ALLA! För närvarande skriver jag dock mest på Facebook (så länge det är gratis). https://www.facebook.com/#!/Piraten10   Min ...

Av Christina - 12 december 2012 15:35

EU består av 27 st medlemsstater. En av dessa stater är Sverige. Sverige består av 290 st delstater (självstyrande kommuner), och vissa av dessa 290 st delstater består i sin tur av del-delstater (stadsdelar). Delstaterna och del-delstaterna i Sv...

Av Christina - 4 december 2012 13:27

En FB-vän berättade nyligen om en fest för sin mor som fyllde 60 år. Det fick mig att tänka på när jag fyllde 50 resp. 60 år . . .   Samma månad jag fyllde 50 så drabbades jag av 2 tandinfektioner i UK. Jag fick penicillin av min tandläkare ...

Ovido - Quiz & Flashcards