Fråga mig om beslut inom AF och kommun

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Fråga


 

Besvarade frågor

 
Ingen bild

Lena Neiström

17 januari 2013 12:27

Var har ni för information om A-reco´s Projekt Jämställdhet?

Christina

17 januari 2013 16:57

Hej!
Jag saknar info om A-Reco´s verksamhet idag.
Däremot har jag läst på nätet, långt tidigare, efter en fråga från en sökande, att ägaren var en kvinna med finskt namn, och som jobbat som anställd inom AMS/Af med rehabiliteringsfall, och senare startat egen verksamhet, och fått rätt mycket uppdrag från AMS/Af.
Verksamheten gick tydligen ut på att klassificera sökanden, sannolikt och troligt ofta enligt Af önskemål.

 
Ingen bild

Peter Fredborg

7 maj 2012 12:09

Hej Christina. Jag såg ett svar på http://socialliberalapartiet.bloggplatsen.se/2010/04/14/2832453-jobb-och-utvecklingsgarantin/ till en Gun om extrena aktörer (chocher) som AF har upphandlat för jobb och utvecklingsgarantin. Jag är nu inskriven i FAS1 och min (återigen) nya handläggare på AF Tjärhovsplan sa till mig att jag skall ha coach "Ibility" : Ingen genomgång av mig och vad jag vill, han hade inte ens läst min fil. Jag har haft C på Trygghetsrådet och anser inte att jag behöver lära mig mer om cv, jag vill ha praktikplats i Nacka kommun och ett antal andra av mig specificerade platser allt för att få in en fot och s.a.s kunna komma lite förbi i kön samt visa upp mug. JAg är nu 59 år högskoleutbildat, 25 år erfarenhet av kundtjänst innesälj statistik-excel kalkyl guru mm. När jag går in på Ibilitys hemsida (de finns på Sveavägen i STockholm) så begriper jag ingenting..: Är det ett seriöst företag? vad vill de? ger mig inget som helst förtroende eller goda vibbar! Dessutom skall deras kurser som startar varje måndag börja med 6 veckors utbildning 5 dagar i veckan, sedan får jag tydligen en tilldelad coach.. Detta verkar väldigt underligt. Vad vet du om detta företag? Vilka aktörer har AF kontrakterat för JOB och FAS 1-2-3 för 2012? Har du lust svara mig helst på min hemmail x96@comhem.se mvh Peter F

Christina

7 maj 2012 13:20

Hej!
Ibility-koncernen har 5 företag (4 st AB och ett kommanditbolag).
Kommanditbolaget har Arbetsmarknadsverket som sin största kund med 34 transaktioner, ca 2,4 Mkr.
Du kan kolla själv på: www.121.nu genom att söka på namnet.
Af är ju lätt att lura för företag och anordnare, så det är svårt att veta om de är seriösa eller inte.
Själv gick jag fas 1 hos ett danskt företag AS3 som jag tyckte var bra (15 tim/vecka under ett halvt år), och då ingick inte bara coaching utan även vanligt jobbsökeri.
Fas 2 tillbringade jag hemma.

 
Ingen bild

tyty

11 mars 2012 21:18

men jag vill inte att de ska betala min skuld. det är min skuld avsedd till buffert - 4000 kr -och den summan kommer alltid att vara på mitt konto som en buffert. om jag erbjuder mig att betala tillbaka buffertpengarna till min vän, blir soc nöjda då..?

Christina

11 mars 2012 21:38

Inte säkert de blir nöjda. De är sjukt misstänksamma.

 
Ingen bild

tyty

11 mars 2012 20:07

jag fick delvis avslag för försörjningsstöd pga ett handlån jag tagit. Handlånet tog jag enkom för att ha till buffert för hyresbetalning(och till mat), soc tog 9 dagar på sig innan försörjningsstödet kom - den 8e. jag hade bara nån hundralapp kvar på mitt konto då. min a-kassa täckte precis hyran. nu ska jag överklaga.jag förstår inte hur soc ser ett handlån som inkomst. det är en skuld. om du har något tips till min överklagan får du gärna delge det!

Christina

11 mars 2012 21:02

Det är ingen inkomst, det är en skuld, och kommunerna betalar inte skulder, oavsett vad lånet var avsett till. De är ständigt försenade med utbetalningarna, men de bryr sig inte alls. Folk får svälta, och bli vräkta i värsta fall.

 
Ingen bild

edinlover@hotmail.com

18 maj 2011 16:04

Kan jag få hjälp med att hitta ett jobb? Hur kan jag göra föra att söka till pogrammet?

Christina

18 maj 2011 19:15

Skriv in dig på AF, och prata med en arbetsförmedlare, eller med en vägledare.
Sök jobb i AF:s Platsbank, och på andra rekryteringssidor/bemanningsföretag.
Både företag och andra organisationer annonserar även ut sina lediga jobb på sina egna webbsidor.
Fråga runt bland dina släktingar, vänner och bekanta. Lämna ditt CV på olika arbetsställen.
Välj företag från någon tel.-katalog, och ring runt och fråga (om du har en telefon förståss).

 
Ingen bild

Karin anderzon

10 maj 2011 12:04

vad skall en student göra när man har blivit anmäld för plagiat men är oskyldig?? Vi studenter har ju ingen juridiskt hjälp ej heller får man hjälp från studentkåren/karin

Christina

10 maj 2011 15:40

Svår fråga. Det finns en del gratis juridisk hjälp på nätet, och biblioteken brukar ha gratis rådgivning från jurister ibland.
Eventuellt kan du göra en motanmälan hos polisen för falsk anklagelse från institutionens/fakultetens sida.

 
br.re.09@hotmail.com

br.re.09@hotmail.com

24 mars 2011 12:29

Hej!
Blir du klok på hur förhållandet är mellan kommunallagen och socialtjänstlagen?SDF tolkar som bekant SoL lite som de vill. Borde inte SoL ha företräde framför både kommunallagen och kommunala/lokalariktlinjer för ek bistånd eftersom riktlinjer ju inte är lagtext?
Hälsningar Renée

http://cc900

Christina

24 mars 2011 13:34

Den personal som t.ex jobbar med SoL kap 4 behärskar inte Kommunallagen. Det gör inte heller de 98 % kommunala fritidspolitikerna. Övriga behärskar i allra bästa fall endast de paragrafer som de jobbar med dagligen.
Kommunerna är ju 290 st "självstyrande geografiska områden" och gör därför precis som de vill. Och förvaltningsrätterna gör precis som kommunerna vill.
Det existerar alltså ingen rättssäkerhet för medborgarna.

 
Ingen bild

judi

14 februari 2011 10:54

Hur kom det sig att du blev fattiglapp?
Vad hände?

Christina

14 februari 2011 18:43

Hej Judi!
Bra fråga.
Efter det att jag hade förbrukat mina 300 A-kasse-dagar från AEA så har jag (inkl. barn/singelförälder) levt på obeskattat kommunalt existensminimum.
Jag skulle alltså i stället ha haft en arbetsmarknadspolitisk AF-åtgärd med en beskattad statlig ersättning relaterat till min tidigare högsta A-kassa tills jag erhållit ett jobb.
AF har alltså inte fungerat korrekt i mitt fall, dels sedan hösten 1995, dels from 1999.
From november 2009 deltar jag i åtgärden Jobb- och utvecklingsgarantin med en statlig ersättning att leva på.
Under åren 1996-1998 fick jag vänta på att få medel beviljade till spec. tandvård.

 
Ingen bild

Micke

14 november 2010 00:53

Vad tjänar arbetsförmedlingen/kommunmyndigheterna på var praktikant som handikappskodas för att tillsvidarepraktisera? Är det ett kostant bidrag, eller ett engångebelopp, eller bara en urbota dum slaveritaktik som kommer slå tillbaka på dom en dag?

Jag vet nästan allt om detta då jag fastnat i mer än 10 års tid.

Fakta:
1.det finns 10 gånger mer praktikplatser i vad som var förr hemliga arkiv, än vad det finns vanliga arbeten på platsbanken.

2. Vi får inga som helst pensionspoäng på praktikplatser

3.Lönen är handikappsbidrag som tillåts via handikappskodning, utbetalt av FK från belopp 2300:- per månad och uppåt. Man måste komplettera hos socialbyrån för ett existensiellt minimum.

4.Dom förstör dina timanställningnar du har, för att göra dig fulltidsarbetslös, och placeras på kurs för kodning

5. I Delta märks var kodad individ och stoppas från att fungera i samhället och alla myndigheter samverkar för att få dig på fall och omformad till en träl, och en evighetspraktikant.

Kan säga mycket mer såklart, men det som jag inte vet är vad dom tjänar på detta själva. Staten får inga skattepengar, du får inga pensionspoäng. De enda som verkligen kan tjäna något på detta är dom lokala myndigheterna, på något sätt. Större årsbudget? Extrapengar in per praktikant? Effektititetsstatistik? Eller ser staten snarare inkomsterna på detta komma från bolagen som får gratis arbetskraft?

MVH Micke, bra sida!

Christina

14 november 2010 02:25

En vanlig lön, och olika former av statliga ersättningar till arbetsökande är beskattade och ger pensionspoäng.
Kommunalt försörjningsstöd (socialbidrag) har ingen skatt, och ger därför inte pensionspoäng.
Som praktikant har du någon form av ersättning för att kunna överleva, antingen en statlig ersättning från AF, eller från kommunen.
Någon som är handikappkodad, en äkta eller oäkta kod, kan ha lönebidrag, eller särskilt anställningsstöd, eller något liknande pengastöd till arbetsgivaren, som kompensation för lönen.
Kommuner (och även privatföretag) tar gärna emot handikappkodade, och får då nästan hela lönen betald av staten, d.v.s de får i princip gratis arbetskraft.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se