Alla inlägg den 6 augusti 2010

Av Christina - 6 augusti 2010 14:52

Precis som politiker gör, måste man ta till metaforer, för att en insikt ska uppstå.

 

När AMS / AF beslut (avslag starta eget), och icke beslut (inga beslut om anvisningar till arbetsmarknadspolitiska åtgärder under 11 år) fungerar först som en sur magsäck, och sedan som en tunntarm med extremt lågt i tak, så tvingas du gå till kommunen, efter dina förbrukade A-kassedagar, för att kunna överleva ekonomiskt som arbetssökande.

 

Kommunen fungerar sedan som en elakt sjukt inflammerad blindtarm utanför tarmsystemet (maskformigt bihang = en fruktansvärd appendix som ger Dig ärr för livet), och tar på så vis gärna makten över medborgaren, genom att någon operation inte beviljas. Varken pengar till en operation (i detta fall till tandproblem), eller senare till mat och hyra.


Slutet är grovtarmen, i värsta fall då genom fas 3 i JOB (from 9 maj år 2011, då nästan 64 år ung), efter många om och men om JOB. Då om någonsin blir det garanterat stopp i avloppet.   :-)

 

Lustigt nog så har jag varit sjukskriven för just tarmproblem, ca 2 gånger per år, med fasta och penicillin, sedan ca 5 år tillbaka.


En metafor som blev verklighet.

 

http://commons.wikimedia.org/wiki/Image:Tarmsystem_diagram.png?uselang=sv


Conclosion: Har "Jönssonligan" på AMS politiskt skydd och immunitet i Sverige???

http://www.youtube.com/watch?v=dWLZAEO8HQA

Ovido - Quiz & Flashcards