Alla inlägg den 15 juli 2010

Av Christina - 15 juli 2010 15:55

Advokat Björn Rosengren får ordet:

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/rattsrota-i-regeringsratten_4981459.svd


Finns eg. inget att tillägga, d.v.s det är helt riktiga synpunkter.

Jag vet av egen erfarenhet. Beträffande både PuL ( = personuppgiftslagen) och SoL 4:1 (= ersättning på obeskattat kommunalt existensminimum för de arbetssökande som har förbrukat sina 300 dagar A-kassa), under lååång tid, med en mängd överklaganden.


Båda målen ligger för resning hos Kammarrätten. I annat fall är målet Europadomstolen. Utan tvekan.


http://www.barrister.se/


Det är ytterst sällan som RR beviljar prövningstillstånd - i vissa fall har Advokatsamfundet, med sina etiska regler, fått städa där RR inte har sett något problem.

Denna ovilja - eller oförmåga - att rätta till de lägre förvaltningsdomstolarnas rättsövergrepp har begåvat Sverige med frän kritik från Gro Hillestad Thune, tidigare Norges representant i Europakommissionen.

RR:s ovilja - eller oförmåga - att rätta till de lägre förvaltningsdomstolarnas rättsövergrepp har också begåvat Sverige med åtskilliga fällande domar i Europadomstolen.

 

Detta är inte värdigt ett s. k. civiliserat, demokratiskt rättssamhälle som Sverige så gärna kallar sig.

 

 

Apropå "skuldpresumtion" (Schultz:s litania i DN), och "motbevisa påståenden" så är väl det något som absolut inte fungerar bland juristerna på förvaltningsdomstolarna. Rättssäkerhet?

http://www.dn.se/nyheter/valet2010/docent-i-juridik-aftonbladet-har-satt-rattssakerheten-ur-spel-1.1138754


Skadeståndsmål långsamma i domstol. JK ger skadestånd enligt EKMR. I mitt ärende tog JK själv på sig 1 ½ år att handlägga, och med ett uruselt och undermåligt resultat.    :-)

En första förutsättning är att kunna skriva en korrekt rubrik på ett ärende i diarieföringssystem.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/fler-skadestandskrav-pa-domstolar_5008215.svd

Av 1 kap. 1 och 2 § § regeringsformen (RF) följer att den offentliga makten utövas under lagarna, och att den skall utövas med respekt för alla människors lika värde, och för den enskilda människans frihet och värdighet.

Enligt 1 kap. 9 § regeringsformen (RF) skall bl.a förvaltningsmyndighet i sin verksamhet beakta allas likhet inför lagen, samt iaktta saklighet och opartiskhet.


Ovido - Quiz & Flashcards