Direktlänk till inlägg 14 januari 2012

Sveriges svarta historia . . .

Av Christina - 14 januari 2012 09:37

 ? ? ?


När du som arbetssökande, eller som invandrare, eller som kvinna, blir upprörd över något, så handlar saken inte sällan om någon form av diskriminering av dig.


Sveriges historia är svart.

Rasdiskriminering.

Rasbiologi.

Samerna.

Romerna.

Judarna.

Lobotomeringar.

Steriliseringar.

Fosterbarn.

Könsdiskriminering.

Åldersdiskriminering.

Och, nu idag t. ex. Fas 3 hos AMS/Af.

 

Den osynliga diskrimineringen är lika stor som den synliga.

 

- När förvaltningsdomstolarna - rättsväsendet i Sverige skriver: att kommunalt försörjningsstöd för arbetssökande "är av sådan art" att kommuner tillåts bryta mot avtalslagen, så är det ett exempel på diskriminering.

 

- När arbetssökande fas 3-deltagare arbetar gratis, och den de arbetar åt utöver detta får betalt, då är det diskriminering.

 

- När politiker säger att 55+ arbetsökande antingen är funktionshindrade, eller att de behöver "rustas" så är det diskriminering.

 

- När en handläggare (W. R.) skriverår 2012: "med låg inkomst av aktivitetsstöd" åsyftas då det politiska systemets lagtext med 65 % av 680 kr/vardag före skatt, eller är det en värdering av medborgaren?

 

- När en annan handläggare (S. L.) skriver till lokalpolitiker år 2008, och klagar över en medborgares lagliga rätt till att överklaga beslut (vid just den tidpunkten beslut om nödmedel under 14 månader i rad). Därefter beslutar politiker och tjänstemän att 0 kr ska utbetalas, alltså inte ens nödmedel.

 

- När en tredje handläggare (K. V.) sänder samma kränkande skrivelse till Revisionskontoret ett ½ år senare (då var hyran obetald i 7 månader).

 

När förövare ser sig som offer . . . .

 

REAGERA OCH AGERA!

 

När en fas 3-deltagare säger sig vara "nöjd" med sin plats så är det inte av ideologiska skäl utan endast av mycket kortsiktiga privatekonomiska skäl.

Eller, att deltagaren är i så stort behov av bekräftelse att den antas bli både blind och döv. 


Ett knapptryckar land i Norden: http://www.svd.se/kultur/litteratur/knappminoritet-med-svag-makt_6768201.svd

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Christina - 28 april 2013 12:42

NU tar jag semester från nätet ett tag. Ha en skön liten vår och försommar! Ut i solen! Vi ses någon gång framöver! / Christina ...

Av Christina - 17 mars 2013 18:04

Länge sedan jag var inne på min blogg nu . . . Har tröttnat även på FB . . . Ska skaffa ett konto på Worldpress, och börja twittra istället, tror jag. Bättre sätt att nå tänkta målgrupper.   Försöker glömma min Af-tid, hur det nu ska gå til...

Av Christina - 30 december 2012 18:46


  JAG ÖNSKAR ALLA LÄSARE OCH FÖLJARE AV BLOGGEN: ETT RIKTIGT GOTT NYTT ÅR 2013 ÖNSKAR JAG ER ALLA! För närvarande skriver jag dock mest på Facebook (så länge det är gratis). https://www.facebook.com/#!/Piraten10   Min ...

Av Christina - 12 december 2012 15:35

EU består av 27 st medlemsstater. En av dessa stater är Sverige. Sverige består av 290 st delstater (självstyrande kommuner), och vissa av dessa 290 st delstater består i sin tur av del-delstater (stadsdelar). Delstaterna och del-delstaterna i Sv...

Av Christina - 4 december 2012 13:27

En FB-vän berättade nyligen om en fest för sin mor som fyllde 60 år. Det fick mig att tänka på när jag fyllde 50 resp. 60 år . . .   Samma månad jag fyllde 50 så drabbades jag av 2 tandinfektioner i UK. Jag fick penicillin av min tandläkare ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se